Beste bezoeker,

 

Hartelijk dank voor uw interesse in één van onze kinderdagverblijven. Wij vormen een organisatie van één grote groep kinderdagverblijven.

 

In ‘De Rakkertjes’ bieden wij opvang voor 53 kapoenen.

 

Deze zijn opgedeeld in 4 groepen. Baby’s, kruipers, stappers en peuters. De indeling van deze groepen is aangepast aan de leeftijd en noden van de kinderen.

 

De opvanglocatie ‘De Rakkertjes’ ligt in de industriezone van Mechelen-Noord. De perfecte locatie als u hier omtrent werkt en is ook gelegen bij veel invalswegen.

 

De vier gescheiden groepen zijn ingedeeld in één grote ruimte afhankelijk van de leeftijd. Waardoor er op elk ogenblik een duidelijk overzicht is. De slaapkamers zijn mee op het gelijkvloers per leeftijdsgroep zodat de kindjes op een heel gemakkelijke manier naar hun bedje kunnen om te rusten en slapen. Het kinderdagverblijf geniet van hele grote glaspartijen waardoor er veel lichtinval binnenkomt. Ook binnen in het kinderdagverblijf zijn de ramen doorgetrokken zodat er vanuit elke groep kan binnengekeken worden. De groepen zijn ingedeeld zodat naarmate de leeftijd vordert er meer kindjes samen zitten. Dit zorgt ervoor dat er een kleinere groep baby’s en kruipers is. Waardoor deze nog meer individuele aandacht krijgen. De buitenspeelruimte is vooraan het kinderdagverblijf. Deze is afgespannen door de omheining. Waardoor ze op een veilige manier hun volledig kunnen uitleven.

 

U kan bij het brengen en afhalen van uw kind gebruik maken van de parking die hier voorzien is. Komt u met de fiets? Dan kan u gerust de fietskar veilig laten staan.

 

Al onze kinderdagverblijven zijn geschikt voor alle kindjes van 0 tot 3 jaar. Ons doel als kinderdagverblijf is bijstaan als toegevoegde waarde van het gezin, zorgen voor contiuniteit en structuur voor het kind. Zodat elk kind kan ontplooien in veilige kindvriendelijke omgeving en zijn of haar talent en vaardigheden kan ontdekken.

 

Buiten de betrokkenheid en welbevinden van onze kinderen hechten we ook veel belang aan het dagelijks contact met de ouders. Dit met alle openheid en wederzijds vertrouwen. We organiseren momenten waarop de ouderparticipatie naar voren komt.

 

Samen met jullie als ouders streven we naar een vlotte overgang naar het kleuteronderwijs. Dit op het tempo van het kind.

Heb je vragen?

Contacteer ons    


De Rakkertjes

Schaliënhoevedreef 20 D

2800 Mechelen

 

Tel: 015/63.92.55

info@kinderopvanginjebuurt.be