Beste bezoeker,

 

Hartelijk dank voor uw interesse in één van onze kinderdagverblijven. Wij vormen een organisatie van één grote groep kinderdagverblijven.

 

In ons kinderdagverblijf ‘Het Toverbos’ bieden wij opvang voor 49 kapoenen.

 

‘Het Toverbos’ bestaat uit 3 verdiepen waarbij de kinderen zijn gesplitst in 3 groepjes baby’s, kruipers/stappers en peuters. De indeling van deze groepen zijn aangepast aan de leeftijd en noden van de kinderen.

 

Het gebouw is ontworpen door ons waarbij we kozen voor een kinderdagverblijf van glas. Wat ervoor zorgt dat we op elk moment van de dag kunnen genieten van enorm veel daglicht. We hebben de indeling en ruimtes volledig ingericht naar ons wens. Waarbij we kozen voor een kleiner baby groepje waardoor de babytjes op een rustige manier kunnen kennismaken met het kinderdagverblijf. Eens we een verdieping hoger gaan zitten we bij de kruipers/stappers. Hier zie je knuffelmatten, knuffelhoeken, … ideaal op de kinderen te laten ontwikkelen op hun eigen tempo. Gaan we dan nog een verdiep hoger komen we bij de peuters. Hier is de ruimte gesplitst in speelhoekjes. Zo brengen we het spelen in speelhoeken aanbod. Hierdoor is er een ideale voorbereiding naar instap van de kleuterschool.

 

Op het hoogste verdiep licht onze troef van een kinderdagverblijf in de stad te hebben. We hebben namelijk een dakterras dat helemaal is afgesloten met glasplaten. Waardoor er een prachtig zicht is over de stad. De Sint-Rombouts kathedraal komt hier tot zijn recht.

 

Het terras is afgemaakt met valse gazon zodat de kinderen over heel de oppervlakte gezellig en zacht kunnen spelen. Eens de kans het toelaat zijn we boven te vinden. Om hier ten volle te genieten van de buitenlucht.

 

Al onze kinderdagverblijven zijn geschikt voor alle kindjes van 0 tot 3 jaar. Ons doel als kinderdagverblijf is bijstaan als toegevoegde waarde van het gezin, zorgen voor contiuniteit en structuur voor het kind. Zodat elk kind kan ontplooien in veilige kindvriendelijke omgeving en zijn of haar talent en vaardigheden kan ontdekken.

 

Buiten de betrokkenheid en welbevinden van onze kinderen hechten we ook veel belang aan het dagelijks contact met de ouders. Dit met alle openheid en wederzijds vertrouwen. We organiseren momenten waarop de ouderparticipatie naar voren komt.

 

Samen met jullie als ouders streven we naar een vlotte overgang naar het kleuteronderwijs. Dit op het tempo van het kind.

Heb je vragen?

Contacteer ons    


Het Toverbos

Paardenstraatje 20/p>

2800 Mechelen

 

Tel: 015/27.01.58 

info@kinderopvanginjebuurt.be