Patricia Laureys

Ik ben Patricia Laureys, wonende te Eppegem, samen met mijn echtgenoot en 2 stoere zonen.

Voor ik als kinderverzorgster begon, heb ik eerst enkele jaren in de buitenschoolse opvang gewerkt.

In september 2006 ben ik de uitdaging aangegaan om mee in te stappen in een fantastisch nieuw project dat mij bijzonder aansprak, het opstarten van een kinderdagverblijf samen met organisator Annick Brems. Hard werk, nauwe betrokkenheid en een grote motivatie zorgden ervoor dat het project snel groeide. Dit resulteerde in het opstarten van verschillende andere kinderdagverblijven in de omgeving van Mechelen en Putte.

In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen en ben ik van kinderverzorgster doorgegroeid naar verantwoordelijke in één van onze vestigingen van ‘Kinderopvang in je buurt’. De combinatie van het zowel stimuleren van kinderen in hun eerste levensjaren, het aansturen en ondersteunen van een team, als de contacten verzorgen met de ouders, maakten voor mij de job niet alleen variërend, maar ook enorm boeiend. Elke dag opnieuw haal ik hier energie uit.

Sinds 2020 ben ik één van de gemandateerde leden van het bestuur. Verder oefen ik de functie uit van  pedagogisch beleidsmedewerker. Na bijscholing en het volgen van meerdere opleidingen heb ik me verder ontwikkeld en ben ik enorm gemotiveerd om ook deze taak voor een aantal van onze vestigingen met veel zin en gedrevenheid uit te voeren met het oog op een steeds betere en kwaliteitsvolle opvang. Het voortdurend streven hiernaar is volgens mij waar ‘Kinderopvang in je buurt’ voor staat. De diversiteit in de ontwikkeling van kinderen en de eigenheid van elk kind maakt dat mijn werk als pedagogisch beleidsmedewerker elke dag weer vernieuwend en uitdagend is. Ieder kind is uniek en dat maakt werken met kinderen zo bijzonder. De job houdt een grote verantwoordelijkheid in, doch is wel de allerleukste die er bestaat.