Jill Onsia – Pedagogisch beleidsmedewerker

In 2008 startte mijn avontuur in de kinderopvang. Als stagiair kwam ik onervaren terecht in de Rakkertjes, het eerste kinderdagverblijf van Annick Brems. Nadien deed ik nog stages bij andere organisaties, maar mijn hart lag toch bij de Rakkertjes. In 2009 kon ik als vaste collega bij Annick starten. Dit was het begin van een mooie carrière bij Kinderopvang in je buurt. Als kinderverzorgster had ik het geluk om mee te groeien met deze organisatie.

In 2012 kreeg ik de kans om verantwoordelijke te worden van de babyafdeling van de vestiging in Putte. Samen met een fantastisch team zorgden we voor een gestructureerde en warme kinderopvang. Het vertrouwen dat ik kreeg van de ouders gaf me zo veel voldoening in mijn job. Elke avond verliet ik met een hart vol liefde ‘mijn’ kinderopvang.

Ondertussen kreeg ik in 2012 een flinke zoon en in 2015 een prachtige dochter. Zelf mama worden en die ervaringen delen met nieuwe ouders maakten mij heel gelukkig.

In 2016 zette ik de stap naar coördinator van meerdere vestigingen. Dit was een grote uitdaging die ik met beide handen gegrepen heb. Ik kon de verantwoordelijken en verzorgsters ondersteunen en begeleiden.

De jarenlange ervaring bij Kinderopvang in je buurt kon ik delen met nieuwe collega’s.

Eind 2020 werd er mij gevraagd om ook medebestuurslid te worden van Kinderopvang in je buurt. Hier heb ik geen seconde over getwijfeld. Dit was een spannende stap, maar tot op de dag van vandaag heb ik hier geen seconde spijt van.

2023 was het jaar waarin we volop werkten aan onze pedagogische kwaliteit. In dit jaar veranderden we onze functienaam van coördinator naar pedagogisch beleidsmedewerker.

Ik zie het elke dag als een uitdaging om iedereen (collega’s, kindjes, ouders,…) zich thuis te laten voelen in onze kinderopvang.